Ingen ansvarsfrihet för samhällsbyggnadsnämnden.

Ett kommunfullmäktige som inleddes klocka 18 och slutade 21:45 beslutade att inte ge någon ansvarsfrihet till samhällsbyggnadsnämnden.
Inför beslutet hölls en lång debatt med 14 talare som tillsammans gjorde 22 inlägg.

Flest inlägg och talare hade den sidan som ville ge nämnden ansvarsfrihet. Det vill säga representanter för Centern, Liberalerna och Sverigedemokraterna.
Deras argumentation gick mycket ut på att nämnden lyckats korta handläggningstiden för bygglov vilket var till nytta för Alingsåsarna.
Flera gånger hänvisades också till kommunjuristen i Kalmar som ska ha uttryckt att kommunledningens uppdrag till en advokatbyrå att granska byggloven kan var olagligt.

För Bevakarens del noterade jag att flera ledamöter lever i tron att det är polisanmälan om samhällsbyggnadsnämndens hantering av Lövekulleärendet som är grunden till att ärendet blivit som det nu är.
Att polisanmälan hade sin grund i det som Bevakaren avslöjat om Lövekulleärendet tycks ha gått våra politiker förbi alternativt vill man inte kännas vid det.

Socialdemokraterna, Moderaterna, Krisdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet yrkade på att inte ge ansvarsfrihet till samhällsbyggnadsnämnden.
Och så blev det alltså.

Mot slutet av fullmäktigemötet så behandlades frågan om entlediganden av samtliga ledamöter och ersättare med uppdrag i samhällsbyggnadsnämnden under 2021, som fortfarande har uppdrag i nämnden.
Det gällde Slatibor Sinic och Ali Zaid för Centerpartiet. Lars Bolminger och Börje Claesson för Liberalerna och Mats Bjekemyr för Sverigedemokraterna.

Kommunfullmäktige beslöt att entlediga samtliga.

En reaktion till “Ingen ansvarsfrihet för samhällsbyggnadsnämnden.

  1. Detta har varit uppe i Göteborgsradion två gånger redan.
    Det bör vara bråttom få fram en interimsstyrelse fort som möjligt så byggloven inte stannar upp hel och hållet.
    Och då bör man ge dessa en lön dom dom förtjänar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s