Bill och Bull i Alingsås

I Gösta Knutsson böcker om Pelle Svanslös som han började skriva 1939,  finns bland andra förutom Pelle själv, Maja Gräddnos, elaka Måns och han supportrar Bill och Bull.
Konversationen mellan dess två går ungefär såhär: 
– Nu gör vi såhär , sade Bill.
– Javisst, sade Bull.
Det är väldigt många år sedan jag hade någon kontakt med böckerna men kom nu osökt att tänka på Bill och Bull när jag betraktar våra två kommunalråds beteende.

Nu senast i samband med centerpartisten Annika Qarlsson kritik mot det tvås agerande i frågan om samhällsbyggnadsnämnden.
Hon hävdar att det två kommunalråden lägger sig i nämndens göranden.
– Det finns ingen syltburk inom plan- och byggområdet där kommunalråden inte haft sina fingrar, säger hon till Alingsås Tidning.

Om detta säger Daniel Filipsson (m) samma artikel att Annika Qarlsson (c) borde lugna ner sig i frågan om att han och Simon Waern toppstyr sina nämndledamöter.
Dessutom att han ser det detta med ”fingrarna i syltburken” som ett beröm.

Annika Qarlsson hävdar också att ledamöter i nämnden har varit påverkade eller haft uppdrag med sig till nämnden. Daniel Filipsson (m) bemöter det med att partiets ledamöter representerar sitt partis hållning.

När samhällsbyggnadsnämndes ordförande Leif Åkerblad (c) avsade sig sitt uppdrag så säger han bland annat att ”vissa tror att de växer genom att trycka ner andra”.
Simon Waern säger till Alingsås Tidning att det är uppenbart att den kritiken riktar sig mot honom och att det är ”trams”.
– Uppenbart använder sig Qarlsson av samma retorik. Denna typ av partipolitiserad fulspel hör inte hemma i Alingsås.
-Men det kanske är så att Qarlsson efter 20 år i riksdagen inte kan släppa det, säger Simon Waern (s) och menat att hon nog gör bäst att lämna det i Stockholm.
– Till detta säger han att ”varken jag eller Daniel sitter i nämnden” (samhällsbyggnadsnämnden, min anmärkning).
Vilket torde vara en självklarhet för den som är det minsta insatt i kommunpolitikens organisation.

Vad som är sanning i påståendet att våra kommunalråd ”har fingrarna i syltburken” är svårt att veta för utomstående.
Men klart är att herrar Filipsson o Waern gärna syns i samband med någon form av husbyggnad, välvilligt förmedlat av Alingsås Tidning.

Exempelvis i somras i en artikel om nytt bygge i Sörhaga som visade sig vara ett hus som rivits för att bygga ett nytt på samma plats. På tidningens förstasida ser man det två till synes nöjda kommunalråd sida vid sida som på något sätt antyder att dessa båda har något med bygget att göra.

Eller när det rapporterades om att trendarkitekten Gert Wingårdh ritat de vackraste husen i Stadsskogen. På bilden ser man en glad Daniel Filipsson framifrån, Gert Wingård från sidan och nacken på Simon Waern.

Och nu senast en artikel om nya tomter i Kavelås illustrerad med en plankarta och en till synes mycket välmående Daniel Filipsson.

Frågan uppstår då varför våra kommunalråd är så måna att synas i samband med bygghändelser om dom inte har något med dessa att göra?
På Oxelgatan var dom till och med deltagare i bygget.


Det pekar mer på att det ligger något i Annika Qarlssons påstående om ”fingrar i syltburken” än motsatsen.

Så till kommunalrådens argumentering vad det gäller Annika Qarlsson kritik.
Påminner mycket om attityden ”lilla gumman kom inte hit och tro att du är något, vi har varit med längre än du och vet mycket bättre”.
Är detta något som vi invånare ska förvänta oss av våra valda högsta politiker?

– Nu säger vi så, sade Bill.
– Ja det gör vi sade Bull.En reaktion till “Bill och Bull i Alingsås

  1. Där satte du verkligen ord på det som pågått länge i Alingsås. Helt galet! De här två små herrarna styr kommunen med järnhand. Usch och fy!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s